Tárkonyos csirke raguleves 4 főre

Hozzávalók:                                           

1 liter víz

30 dkg (1 adag) csirkemellfilé

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db zellergumó

1 db karalábé

30 dkg zöldborsó

1 db hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk szárított, őrölt tárkony

petrezselyem + gyökér

2 dl főzőtejszín

1 db tojássárgája

1 db citrom leve (mag nélkül)

1,5 leveskocka (marhahúsleves kocka)

só bors

zsiradék (olíva olaj)

 

Elkészítés:

  1. Felkockázzuk a csirkemellet. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük sóval, egy kevés borssal.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket és zöldborsót. Felöntjük vízzel, és megszórjuk tárkonnyal, petrezselyemmel, sóval, borssal (ízlés szerint), majd beletesszük a leveskockát. Lefedve ca. 50 percig főzzük.
  3. Amikor minden megpuhult, és jól összeértek az ízek, beleöntjük a főzőtejszín, a citrom levét, a tojás sárgáját (ezt külön tálban, előbb merítve a forró levesből összekeverjük, majd úgy adjuk hozzá az összeugrást elkerülve). Forrón tálaljuk.