Tárkonyos csirke raguleves 4 főre
Hozzávalók:
1 liter víz
30 dkg (1 adag) csirkemellfilé
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db zellergumó
1 db karalábé
30 dkg zöldborsó
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk szárított, őrölt tárkony
petrezselyem + gyökér
2 dl főzőtejszín
1 db tojássárgája
1 db citrom leve (mag nélkül)
1,5 leveskocka (marhahúsleves kocka)
só bors
zsiradék (olíva olaj)
Elkészítés:
- Felkockázzuk a csirkemellet. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd meghintjük sóval, egy kevés borssal.
- Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket és zöldborsót. Felöntjük vízzel, és megszórjuk tárkonnyal, petrezselyemmel, sóval, borssal (ízlés szerint), majd beletesszük a leveskockát. Lefedve ca. 50 percig főzzük.
- Amikor minden megpuhult, és jól összeértek az ízek, beleöntjük a főzőtejszín, a citrom levét, a tojás sárgáját (ezt külön tálban, előbb merítve a forró levesből összekeverjük, majd úgy adjuk hozzá az összeugrást elkerülve). Forrón tálaljuk.
Szólj hozzá!